Sjoerd

Mijn naam is Sjoerd Sijmonsma en samen met Femke Engelen hebben we op dit moment 3 mooie tollers en een labrador.

Sinds 2002 ben ik in bezit geweest van verschillende soorten honden. Ik ben begonnen met een labrador genaamd Luna. Met haar heb ik onder andere G&G gedaan en Jachttraining. Door Luna is mijn liefde voor honden en FCI Obedience begonnen. Met Luna heb ik getraind tot aan de G&G3 en heb af en toe een G&G wedstrijd gelopen. Daarnaast liep Luna in de jacht tegen een A-diploma aan, maar helaas nooit behaald. Tegelijk had ik nog een Labrador waarmee ik ook FCI Obedience en Agility deed. Zij vond het vooral leuk om bezig te zijn en vond examen en wedstrijden vooral een spelletje om niet te luisteren.

Na de labradors zijn er collies (het amerikaanse type) in mijn leven gekomen waar vooral veel mee getraind is, en waar ik nog meer liefde voor de sport FCI Obedience heb gekregen en de hondensport in het algemeen.

Op dit moment train ik met ons Toller pupje Halo. We trainen er verschillende onderdelen mee, maar zorgen er voor dat ze het vooral leuk vind en dat ze het met veel plezier doet.

Sinds 2005 ben ik begonnen met lesgeven bij KV Nieuwegein. Na een stage periode ben ik les gaan geven in FCI Obedience( voorheen G&G) en ben hier verder in gegaan. Vanaf 2011 ben ik me steeds meer gaan verdiepen in meerdere trainingsmethodes. Via mijn CV kan je zien welke trainingen en seminars ik onder andere heb gevolgd.

Tijdens deze seminars en trainingen ben ik steeds meer tot de conclusie gekomen dat iedere combinatie anders is en dat geen standaard methode is voor iedere hond.

Sinds 2013 geef ik les bij de URV en begeleid ik de combinaties individueel. Er wordt wel les gegeven in groepsverband maar ik begeleid de combinaties per individu. We trainen dan samen naar een examen of wedstrijd toe en kijken waar hulp nodig is. Indien nodig ook via priveles.