Speuren

Bij speuren maken wij gebruik van de natuurlijke gave/drift van de hond. We maken namelijk gebruik van zijn neus. Nu kan uw hond zijn neus al gebruiken. Hij moet alleen nog doelgericht zijn neus leren gaan volgen als hij aan het werk is. Tijdens de lessen gaat uw hond samen met u als ‘handler’ de sporenloper zo snel en secuur mogelijk opsporen.

De lessen worden  druk/dwangloos opgebouwd. Speuren is namelijk een feestje voor u en uw hond. Uw hond wordt op een leuke manier gestimuleerd om het menselijke geurspoor uit te werken. Daarnaast leert u uw hond te lezen, te begrijpen en te begeleiden tijdens het uitwerken van het spoor.

Speuren is een leuke, sportieve activiteit in de bossen. Waar u samen met uw hond een nog betere band op kunt bouwen en uiteindelijk samen een  ‘super speurteam’  zullen gaan vormen.

Mijn missie is u te leren uw hond te lezen en te begeleiden tijdens het uitwerken van het spoor. Maar natuurlijk ook de band tussen u en uw hond nog mooier en steviger te maken dan die al was.

Gebruikt uw hond graag zijn neus? Of lijkt het u leuk om samen met uw hond te komen speuren? Dan is dit wellicht training voor jullie!