Bij detectie maken wij gebruik van de natuurlijke gave/drift van de hond. We maken namelijk gebruik van zijn neus. Nu kan uw hond zijn neus al gebruiken. Hij moet alleen nog doelgericht zijn neus leren gaan gebruiken als hij aan het werk is.
Tegenwoordig zien wij heel veel verschillende soorten neuswerk. Met ieder zijn eigen methodes en doeleinden. Het is natuurlijk een hele mooie natuurlijke manier van werken, maar daarnaast ook goed aan te passen voor honden met blessures en/of beperkingen.

Wat is detectie dan?

Bij detectie leren wij de hond zelfstandig een aangeleerde stof (geurbron) te zoeken.
Het is dus niet zo dat ze spoor uitwerken, zoals bij speuren/mantrailen.
Om een beeld te geven kan je hierbij denken aan de douane honden die op zoek zijn naar bijvoorbeeld verdovende middelen. Bij de honden op Schiphol heeft gelijk iedereen wel een beeld.
Een hond die netjes koffers/pakjes besnuffelt of langs alle mensen loopt.

Wat kan je van de lessen verwachten?

Detectie is tegenwoordig een hype in de hondensport. Maar een rustige en gedegen opbouw is hier van belang. Wij werken volgens de SIFD methode en zijn hier ook voor opgeleid.
We beginnen met het aanleren systematisch zoeken en geur aan leren. Wat uitgebouwd wordt naar uiteindelijk ruimtes afzoeken en leren vrij geven. Wij leren jou om naar je hond te kijken en waar nodig te begeleiden.
Uiteindelijk zijn hier ook levels in te behalen, van Level 1 t/m 9. Ieder level heeft zijn opbouw en er wordt steeds meer van jullie gevraagd.

Ben je enthousiast geworden over Detectie of wil je er graag meer over weten.
Neem dan contact met ons op.

Opzoek

Wij zijn altijd opzoek naar locaties om detectie te kunnen doen. Er is geen locatie te gek.
Aantal voorbeelden: Scholen, loodsen, timmerbedrijf, winkels, trackers, vrachtwagen, postbedrijfen.
Mocht je een locatie weten, dan horen we het graag en krijg je een leuke beloning voor het vinden van een zoek locatie.